Η εμπειρία bliss μέσα από τα μάτια της Λίνας

Μια βιωματική αποτύπωση του bliss μέσα από την εμπειρία της χαρισματικής Λίνας η οποία μου χάρισε γενναιόδωρα μια τόσο εγκάρδια και συγκινητική περιγραφή του πώς βίωσε την εμπειρία της μαζί μου. 

Ανυπομονώ να μάθω για όλα τα ωραία που κάνεις και σου εύχομαι η επαγγελματική σου ζωή να είναι γλυκιά σαν το προφιτερόλ που θα σε κερνούσες για να γιορτάσεις το πόσο υπέροχη είσαι!

Η δική μου εμπειρία στο Find your bliss

Η Χρυσάνθη. Πρώτη μου επαφή: ακουστική, στο podcast #giatioxi#. Μιλά για το σωστό επάγγελμα και πώς μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι μέσα απ’ αυτό. Φωνή καθαρή, ευχάριστη, τη λες και γλυκιά.

Μου κέντρισε το ενδιαφέρον και μου θύμισε ότι αυτό που έχω επιλέξει για επάγγελμα δεν με κάνει ευτυχισμένη, δεν με γεμίζει, ούτε με εκφράζει. Θυμήθηκα τον τρόπο που το επέλεξα, και όλα τα χρόνια που πέρασαν, ώσπου να τελειώσω. Πόσο δύσκολα…

Εκείνο το διάστημα είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι πλέον η φιλολογία δεν μου ταιριάζει, με κουράζει και είχα αποφασίσει να την αφήσω στην άκρη. Είχα ήδη ξεκινήσει μαθήματα Digital Marketing. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι πιο πρακτικό στη ζωή μου.

Ακούω την Χρυσάνθη να μιλάει για bliss. Πρώτη φορά το άκουγα. Ακούω για την αξία μας, για το σκοπό του σωστού επαγγέλματος, για τον ψυχισμό μας που συνδέεται μ’ αυτό. Αναφέρει και τη λέξη αυτοεκτίμηση. Όσο κι αν έψαχνα δεν την έβρισκα ποτέ σε μένα.

Μετά από καιρό παρακολουθώ μια ομιλία της. Εντυπωσιακή παρουσία, όμορφη. Τα μεγάλα πράσινα μάτια της σε καθηλώνουν και σου υπόσχονται κάτι ειλικρινές, κάτι τίμιο. Το μόνιμο χαμόγελό της σου μεταφέρει αισιοδοξία και σιγουριά. Σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή και σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Η ομιλία της και πάλι ενδιαφέρουσα, ευχάριστη και άκρως κατανοητή.

Δεν άργησα να πάρω την απόφαση να την συναντήσω, αφήνοντας στην άκρη κάθε αρνητική μου σκέψη. Μια Τετάρτη λοιπόν, φτάνω σε μια ήσυχη γειτονιά της Τούμπας και βλέπω το γραφείο. Find your bliss γράφει και να την πάλι η απαισιόδοξη σκέψη: «Θα βρω άραγε κι εγώ το bliss μου;»

Μπαίνω κι έχω την αίσθηση ότι κάτι χαρούμενο αιωρείται σ’ όλο το χώρο. Τα χρώματα, οι ζωγραφιές, τα μικροαντικείμενα, σε προτρέπουν να ξεδιπλώσεις ό,τι έχεις μέσα σου. Ξεκινάμε την κουβέντα με σκοπό να αναλύσουμε το Ariston Test που είχα ήδη στείλει. Αγωνία. Τι θα μου πει; Πόσο χάλια είμαι; (σας είπα, η αυτοεκτίμηση ανύπαρκτη). Στα 5 πρώτα λεπτά συνέβη κάτι το εντελώς απρόσμενο. Συναισθήματα χαράς άρχισαν να με κατακλύζουν το ένα μετά το άλλο.

Πρώτα πρώτα ήταν η έκπληξη για τις ικανότητες που έχω και δεν το ήξερα και μάλιστα κάποιες σε υψηλό ποσοστό! Ακολούθησαν ο ενθουσιασμός, μια απίστευτη χαρά, ένα χαμόγελο που δεν έφευγε, αγαλλίαση, ικανοποίηση, μια ευτυχία απ’ άκρη σ’ άκρη. Άρχισα να ηρεμώ. Επιτέλους ένιωθα εκτίμηση και αγάπη για τον εαυτό μου. Η Χρυσάνθη συνέχιζε να μου αναλύει τα αποτελέσματα κι εγώ συνέχιζα να νιώθω ακόμη μεγαλύτερη χαρά.

Το καλύτερο σας το κρατώ για το τέλος: ΒΡΗΚΑ ΤΟ BLISS ΜΟΥ! Κι όμως, ναι! Μια σκέψη είπα και πρόλαβα την σκέψη της Χρυσάνθης που ήταν συμπωματικά η ίδια! Με βοήθησε με τις προτάσεις της να δω πιο ξεκάθαρα ό,τι μπερδεμένο είχα μέχρι τώρα στο μυαλό μου. Ηρέμησα. Αυτό ήταν. Βρήκα αυτό που έψαχνα! Άρχισα να βλέπω τη ζωή μου αλλιώς. Αισιόδοξα, με εκτίμηση, με ελπίδα. Αγκαλιές έκλεισαν την συνάντησή μας.

Οι σκέψεις τώρα έχουν πάρει το δρόμο τους. Δεν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα. Τα σχέδια στο μυαλό καταστρώνονται μέρα με τη μέρα. Σταθερά και αργά. Όλα θα γίνουν όπως και όταν πρέπει. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε αμφιβολίας για τον εαυτό μου.

Εσείς, αλήθεια, πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας;

 

Χρυσάνθη σ’ ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Υ.Γ. Έχε στο ψυγείο και κανένα προφιτερόλ. Ποτέ δεν ξέρεις…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *