Η ενέργεια μας δεν καταστρέφεται, μόνο στρέφεται εκεί που της δείχνουμε να πάει

your beautiful mind

Είχα καιρό να γράψω όμως η ανάγκη να μοιραστώ υπάρχει πάντα μέσα μου. Είναι ξέρετε αυτή η ενέργεια, ότι κι αν είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, που δε χάνεται απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή να της δώσουμε διέξοδο, υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε λαμβάνοντας προαιρετικά την απόφαση, κοινώς χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε στο αμήν ή λαμβάνοντας υποχρεωτικά την απόφαση να εκφραστούμε, αυτό καμιά φορά εμπεριέχει τον κίνδυνο της άτσαλης ή ακόμα και της επικίνδυνης έκφρασης.

Είμαστε ενέργεια, είτε το δούμε από νευρολογικής άποψης, δηλαδή ότι οι συνάψεις του μυαλού μας παράγουν ενέργεια ικανή να φωταγωγήσει ένα δωμάτιο, είτε το δούμε με μια πιο εναλλακτική ματιά, πάλι στο ίδιο καταλήγουμε. Η βασική αρχή διατήρησης της ενέργειας λέει ότι η ενέργεια δεν καταστρέφεται απλώς αλλάζει μορφές, η συνολική ποσότητα μένει πάντα ίδια.

Εμείς τι κάνουμε με την ενέργεια μας; Πώς και πού την διοχετεύουμε; Σε ποιον και σε τι; Για ποιον λόγο και με ποια αφετηρία; Την αλληλευγγύη ή το συμφέρον; Τη διαμάχη ή την επικοινωνία; Τον φόβο ή την αγάπη; Όλα πάνω κάτω την ίδια ποσότητα ενέργειας θέλουν, απλά χρειάζεται να επιλέξουμε τι θα την κάνουμε. Αν δεν αξιοποιήσουμε για καλό την ενέργεια μας θα διοχετευθεί σε κάτι κακό.

Είμαστε έξυπνα όντα αλλά χωρίς τον κατάληλο προσανατολισμό καταλήγει η εξυπνάδα μας να γίνεται πονηριά, η δημιουργικότητα μας μηχανορραφία και η χαρά μας θλίψη. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε κατεύθυνση;

Η ενέργεια μας δεν καταστρέφεται, μόνο στρέφεται εκεί που της δείχνουμε να πάει. Εσείς τι επιλέγετε να κάνετε με τη δική σας;