Ευαγγελία Ξώνη – Bliss in Action: Οι σπουδές στη φιλολογία, η στασιμότητα λόγω της δουλειάς της, η αγάπη για τη δημιουργία και το νέο της blissful ταξίδι ως κειμενογράφος

Θα ήθελες να μας παρουσιάσεις τον εαυτό σου καθώς και το πως ήρθε στο δρόμο σου το Find Your Bliss;

Ονομάζομαι Ευαγγελία Ξώνη και έχω τελειώσει Ελληνική Φιλολογία στα Ιωάννινα, αν και δεν με τρέλανε ιδιαίτερα η σχολή μου. Μετά το πανεπιστήμιο ασχολήθηκα με ιδιαίτερα μαθήματα, ωστόσο έψαχνα πάντα να βρω μία άλλη δουλειά, ας ήταν κι εντελώς άσχετη. Ήθελα κάτι πιο πρακτικό από αυτό που είχα σπουδάσει.

Έχω δουλέψει σε φαρμακευτική εταιρεία ως αντιπρόσωπος, έχω δουλέψει επίσης σε σχολείο, σε ξενοδοχείο, γενικά έχω εργαστεί σε διάφορες δουλειές. Εντέλει ξαναγύρισα στα ιδιαίτερα μαθήματα, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, ένιωθα όλο και πιο εγκλωβισμένη. Ένιωθα πως δεν προχωρούσα, πως έμενα στάσιμη, μπορεί να προσέφερα στα παιδιά και να σημείωναν μεγάλη πρόοδο εκείνα, εγώ αντιθέτως πάλι δεν σημείωνα καμία.

Μία εποχή λοιπόν που γενικότερα ψαχνόμουν εργασιακά, μία γνωστή μου μού πρότεινε να ξεκινήσω ένα σεμινάριο digital marketing. Γράφτηκα λοιπόν στο σεμινάριο, το παρακολούθησα, ήταν πολύ δύσκολο καθώς ήταν ένα αντικείμενο εντελώς εκτός από αυτό που είχα σπουδάσει, εκτός των νερών μου. Οπότε ξεκίνησα το διάβασμα από την αρχή αλλά δεν με πείραξε στιγμή καθώς σαν εμπειρία και γνώσεις μου ήταν όλα πολύ ευχάριστα. Αποφάσισα στη συνέχεια να εξειδικευτώ στο κομμάτι του περιεχομένου και στο σήμερα είμαι κειμενογράφος, γράφω για ιστοσελίδες, για blogs, καθώς και κείμενα για διαφημίσεις και social media. Είμαι σε θέση πλέον να λέω πως Ναι, με γεμίζει αυτό που κάνω! Το βλέπω σαν μία δημιουργία, σαν μία πρόκληση, σαν ένα παιχνίδι των λέξεων. Και συνεχίζω  μάλιστα να εξελίσσομαι πάνω στο κομμάτι του περιεχομένου, το παρακολουθώ από κοντά και θέλω να το φτάσω ένα βήμα παραπέρα.

Τη Χρυσάνθη την είχα ακούσει σε ένα podcast κι ύστερα είχα βρεθεί και σε μία ομιλία της στο Biscotto. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος που παρουσίαζε την εργασία και ταυτιζόμουν με πολλά από αυτά που έλεγε.  Γιατί ήμουν εκείνο το άτομο που περιέγραφε που δεν αισθανόταν γεμάτο, κάτι το έτρωγε, κάτι δεν πήγαινε καλά. Έτσι αποφάσισα να κλείσω μία συμβουλευτική μαζί της.

Τι είναι αυτό που σε ώθησε στο να αναζητήσεις το bliss σου;

Όπως ανέφερα, ένιωθα πως ήμουν στάσιμη, πως δεν προχωρούσα καθόλου και απλά δεν ήμουν εγώ αυτή. Δεν είχα δημιουργία, δεν είχα κάποιο απτό αποτέλεσμα και για αυτόν τον λόγο στράφηκα στο Bliss.

Πάνω σε τι δουλέψατε στη συμβουλευτική; Σε τι διέφερες με το πέρας αυτής;

Τα ραντεβού με τη Χρυσάνθη ήταν υπέροχο, μεγάλη έκπληξη και επιβεβαίωση ταυτόχρονα το αποτέλεσμα, ήταν σαν μία μικρή δικαίωση θα λέγαμε για τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου. Η Χρυσάνθη εξηγούσε με τόσο όμορφο τρόπο τα αποτελέσματα του Ariston Test, ήταν σαν να διάβαζε το μέσα μου. Κράτησα λοιπόν τα αποτελέσματα αυτά ως εφόδιο για να ξεκινήσω, ενισχύθηκε η αυτοπεποίθησή μου και ακουγόταν όλο και πιο δυνατή πλέον η φωνή μέσα μου που φώναζε Μπορώ! Όλη η εμπειρία αυτή ήταν μία στροφή στη ζωή μου, μία πολύ ωραία αρχή, έχοντας ως στήριγμα τα λόγια της Χρυσάνθης και τα δεδομένα του τεστ.

Και έτσι κυριάρχησε μέσα μου ένα δυνατό συναίσθημα γαλήνης. Άφησα πίσω μου σκέψεις που μου έφερναν ταραχή, αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρω σ’ αυτό που επιχειρώ. Κυρίως όμως, άφησα πεποιθήσεις ότι είχα αργήσει να κάνω την αλλαγή και πως έπρεπε να ήμουν ταγμένη σε αυτό που είχα σπουδάσει. Ήταν ένας δύσκολος εσωτερικός αγώνας να τα αποβάλλω όλα, μπορώ να πω πως η συμβουλευτική με ξεκλείδωσε σε πολλούς από αυτούς τους τομείς. Ουσιαστικά, έπρεπε να απορρίψω ένα παλιό κομμάτι του εαυτού μου, να σπάσω κάποια καλούπια στα οποία είχα μπει μέσα εγώ η ίδια και το Bliss ήταν το πρώτο βήμα για να το καταφέρω αυτό. Η Χρυσάνθη έχει ένα πολύ όμορφο τρόπο να σε προσεγγίζει, να σε αγγίζει χωρίς ωστόσο να θέλει να σε χαϊδέψει.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι στην υλοποίηση του bliss σου; Ποιο είναι το bliss της Ευαγγελίας;

Κατάφερα πλέον και συνδυάζω τις δύο ικανότητες που μου βρήκε η Χρυσάνθη, τη γλωσσική ικανότητα, που είναι και το background μου στη φιλολογία, συνδυάζοντάς το παράλληλα με το πιο πρακτικό μου κομμάτι, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το marketing.

Το δικό μου bliss έχει να κάνει με τη δημιουργία. Αυτό που κάνω τώρα είναι ουσιαστικά μία έκφραση της δημιουργίας, είτε είναι δημιουργία εικόνων είτε δημιουργία λέξεων. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα για μένα από το να πάρω ένα brief, κάποιες σκόρπιες προτάσεις και να τις μετατρέψω σε ένα κείμενο.

Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες και εμπόδια σε όλο σου αυτό το ταξίδι με το bliss;

Εννοείται πως έχω βρεθεί στη θέση να αμφισβητήσω τον εαυτό μου. Είναι αυτό το μονοπάτι το σωστό για μένα; Πήρα τη σωστή απόφαση; Όντως αυτό με εκφράζει; Όντως αυτό μου αξίζει; Όντως θα τα καταφέρω; Όμως το ξεπέρασα. Γιατί και το τεστ και τα λόγια της Χρυσάνθης, με άφησαν με ένα πολύ έντονο συναίσθημα Πιστεύω. Και κάθε φορά που λύγιζα, αυτό ακριβώς ανακαλούσα.

Τι θα έλεγες στον παλιό σου εαυτό;

Φύγε από αυτό που κάνεις τώρα, μπορείς. Μπορείς. Δεν σε κρατάει κάτι εκεί, έχεις δυνατότητες, φύγε και κάνε αυτό που νιώθεις. Μπορείς.

Τι θα έλεγες σε ένα άτομο που δυσφορεί στην εργασιακή του καθημερινότητα;

Στη θεωρία είναι πολύ εύκολο να πεις σε κάποιον να φύγει από μία δουλειά που δεν τον ευχαριστεί. Το έχω πει βέβαια σε πρόσωπα δικά μου, αλλά θα το έλεγα και τώρα. Δεν είναι ωραίο αυτό που ζεις, η εργασία είναι από τα μεγαλύτερα κομμάτια της ημέρας μας, το να νιώθεις δυσφορία όμως μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Μπορεί να αργούμε να παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις, αλλά είναι από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε.

Πως θα ήθελες να κλείσεις αυτή τη blissful συνέντευξη;

Ποτέ δεν είναι αργά!

Ευαγγελία Ξώνη

 

«Το να νιώθεις δυσφορία στη δουλειά σου μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Μπορεί να αργούμε να παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις, αλλά είναι από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε.»

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Σουλιώτης, Bliss in Action Columnist

Είμαι η Ευαγγελία.

Βοηθάω επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο.

Γράφω κείμενα τα οποία αναδεικνύουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, με σκοπό να προσελκύσουν τους ιδανικούς πελάτες, το κοινό σας.

Απέκτησα βασικές γνώσεις μέσα από τα σεμινάρια Digital Marketing της KnowCrunch κι έπειτα, μέσω του ACT (Anatolia College of Thessaloniki) ειδικεύτηκα στο Copywriting. Καθώς η γνώση και η εξέλιξη δε σταματούν ποτέ, συνεχίζω με κάθε ευκαιρία να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου στο Copywriting.

Η κειμενογράφηση αποτελεί για μένα τον πιο δημιουργικό τρόπο να επικοινωνήσω το μήνυμα που επιθυμεί ο πελάτης, να κάνω γνωστό το brand του και να προκαλέσω αλληλεπίδραση.

Website: evangeliaxoni.com

Facebook: evangeliaxoni

Instagram: evangelia_xoni

LinkedIn: Evangelia Xoni

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *