Εύη Γεωργίου – Bliss In Action: Οι παιδαγωγικές σπουδές, οι δεξιότητες στο συρτάρι και το νέο της blissful ταξίδι στον κόσμο της επιχειρηματικότητας

Θα ήθελες να μας παρουσιάσεις τον εαυτό σου καθώς και το πώς ήρθε στο δρόμο σου το Find Your Bliss;

Ονομάζομαι Εύη Γεωργίου και το πρώτο μου πτυχίο είναι στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Εξάσκησα το επάγγελμα πολύ, εργάστηκα σε Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία στη Θεσσαλονίκη, ως εκπαιδευτικός στην Αμερική, στο Γιβραλτάρ στην Ανδαλουσία καθώς επίσης δούλεψα σε μια γνωστή αγγλική εταιρεία στο Παιδαγωγικό κομμάτι και στο  κομμάτι της Επικοινωνίας.

Σε κάποια φάση, ένιωσα πως αυτό που έκανα με περιόριζε. Πως δεν είχα την εξέλιξη που ήθελα και πως πολλές μου δεξιότητες έμεναν ακαλλιέργητες. Αυτό άρχισε να μου δημιουργεί μια εσωτερική πίεση, πως κάτι έπρεπε να κάνω. Εκείνο το διάστημα λοιπόν, ξεκίνησα να ψάχνω τον εαυτό μου, μίλησα με μία γνωστή μου και μου πρότεινε την Κρίστυ για να κλείσω μια συνάντηση μαζί της.

Τι είναι αυτό που σε ώθησε στο να αναζητήσεις το bliss σου;

Έχω έφεση στην επικοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις, το networking, οπότε ένιωθα πως οι δεξιότητές μου αυτές περιορίζονταν σε μία τάξη, σε έναν χώρο με τους ίδιους ρυθμούς.  Ένιωθα πως είχα πολλές δεξιότητες που ήταν σημαντικό να βρουν χώρο και τρόπο, ώστε να βγουν στην επιφάνεια!

Πάνω σε τι δουλέψατε στη συμβουλευτική;

Έκανα τη συνάντηση με την Κρίστυ, να πω ότι ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία καθώς είναι ένας πολύ ζεστός άνθρωπος, με ενσυναίσθηση και πολλή αγάπη μέσα του. Ένιωσα ασφάλεια να ανοιχτώ σε εκείνη και να κουβεντιάσουμε. Συμπλήρωσα λοιπόν το Ariston Test και μου έκανε κατευθείαν εντύπωση το 99% επιχειρηματικό mindset. Μέχρι τότε, μπορεί ενδόμυχα να πίστευα πως είχα μία κλίση προς τα εκεί, αλλά ταυτόχρονα είχα και αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις για τον εαυτό μου. Μα εγώ δεν προέρχομαι από θετικές ή τεχνολογικές επιστήμες, πώς θα κινηθώ προς το business; Και το έθαβα. Οπότε το 99% μου έκανε τεράστιο κλικ μέσα μου. Θυμάμαι ακόμη, τον ενθουσιασμό της Κρίστυ όταν είδε το αποτέλεσμα αυτό και την προτροπή της στο να δώσω βάση σε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο όπως αποδείχθηκε στην πορεία ήταν και καθοριστικό. Ψηλά στο αποτελέσματα μου ήταν ωστόσο και τα παιδαγωγικά, και ο τουρισμός αλλά κυρίως ό,τι έχει να κάνει με επιχειρηματικότητα. Μετά από αυτό έγινε το μεγάλο switch.

Πώς αξιοποίησες ό,τι έμαθες;

Τότε ήταν που πήγα στην Αμερική ως παιδαγωγός αλλά ταυτόχρονα έψαχνα τι άλλο μπορούσα να κάνω. Στην Αμερική ήμουν με το top 1% των επιχειρηματιών του κόσμου, οπότε για εκείνο το διάστημα είχα την ευκαιρία να δω πώς σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι, πώς δρουν, πώς λειτουργούν μέσα στην επιχειρηματικότητα, πώς κάνουν δημόσιες σχέσεις, ήταν μεγάλο σχολείο για μένα. Οπότε ήθελα, με το που γυρίσω στην Ελλάδα, να βρω έναν τρόπο να ξεκινήσω να θέτω σε εφαρμογή με τον οποιοδήποτε τρόπο τις δεξιότητες μου και τη βιωματική εμπειρία που απέκτησα στην Αμερική.

Γυρνώντας στην Ελλάδα, βρήκα αρχικά εργασία ως Ιδιωτική υπάλληλος σε  Οδοντιατρική κλινική. Ήταν ο τρόπος μου, ώστε να έρθω πιο κοντά με το επικοινωνιακό κομμάτι που ήθελα. Κύλησε λοιπόν έτσι, είδα ότι με τον καιρό μπορούσα να αναλάβω όλο και περισσότερες αρμοδιότητες κι ευθύνες και κατάλαβα πρακτικά ότι το διοικητικό κομμάτι είναι αυτό που μου ταιριάζει. Με γνώμονα αυτό, συνέχισα σε μεταπτυχιακές σπουδές στο MBA.

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, έχοντας όλες τις γνώσεις από τη δουλειά και τις σπουδές, μου προτάθηκε να συμμετάσχω σε ένα business project και δέχθηκα. Στην αρχή το έτρεχα παράλληλα με την κλινική, ωστόσο επειδή ένιωθα πως είχα φτάσει ήδη σε ένα ταβάνι και δεν μπορούσε να μου προσφέρει κάτι άλλο εκείνη η εργασία, ένιωθα πως δεν είχα άλλη ροή εισοδήματος και δεν είχα την δική μου επιχείρηση αποφάσισα να επικεντρωθώ εξ’ ολοκλήρου στο business project. Στο σήμερα έχω το δικό μου business, είναι κάτι εντελώς δικό μου, δεν έχω ταβάνι και είμαι εγώ αυτή που χαράζει την πορεία του.   

Σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι στην υλοποίηση του bliss σου; Ποιο είναι το bliss της Εύης;

Σκοπός μου και στόχος μου είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φέρνουν στην επιφάνεια τα πιο δυνατά σημεία τους, χτίζοντας κάτι δικό τους μέσα στην επιχειρηματικότητα. Μέσα από το personal development, μέσα από διάφορα trainings που γίνονται γύρω από τα soft skills και μέσα από το επιχειρείν, σκοπός μου είναι να βρει ο καθένας το δρόμο του και μία ισορροπία μεταξύ οικονομικών απολαβών και του mindset της επιχειρηματικότητας.

Έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες και εμπόδια σε όλο σου αυτό το ταξίδι με το bliss;

Πάρα πολλά. Ένα από αυτά ήταν δυσκολίες και καταστάσεις που χρειάστηκε να αντιμετωπίσω όταν εγώ ξεκίνησα να αυξάνω την επιχειρηματική μου αξία – μέσα από τις σπουδές μου, τα projects που συμμετείχα, μέσα από προσωπική δουλειά – και αυτό άρχισε να φαίνεται προς τα έξω και να ακτινοβολώ. Αυτό θεωρήθηκε ως κίνδυνος και έτσι ξεκίνησαν σταδιακά να εμφανίζονται διάφορες συμπεριφορές από άτομα του χώρου που δεν θα είχαν κάποιο όφελος αν εγώ συνέχιζα να εξελίσσομαι αντίστοιχα και να παίρνω τον δικό μου δρόμο. Ένιωθα λες και είχα ένα βαρίδιο μέσα μου που κάθε μέρα με τραβούσε όλο και πιο πολύ. Πήρα τις αποφάσεις μου, στάθηκα στα πόδια μου, βρήκα τους ανθρώπους μου και πλέον χαμογελάω ρε συ, είμαι χαρούμενη! 

Κάθε εμπόδιο το λαμβάνω ως μία κινητήριο δύναμη, και μέσα από τις πλατφόρμες μου, προσπαθώ να βοηθήσω ανθρώπους, ώστε να πιστέουν στον εαυτό τους, να αναπτύσσονται μέσα στο Επιχειρείν αλλά και τη ζωή τους και να παίρνουν εκείνοι την ζωή τους στα χέρια τους, να επιλέγουν εκείνοι το μέλλον που θέλουν να έχουν!

Τι θα έλεγες σε ένα άτομο που δυσφορεί στην εργασιακή του καθημερινότητα;

Εάν αυτό που ζεις στην εργασιακή σου καθημερινότητα δεν σε εκφράζει ή για τον οποιονδήποτε λόγο νιώθεις πως σε περιορίζει, άλλαξέ την κατάσταση αυτή άμεσα! Μην επιμένεις να μένεις σε μία συνθήκη όπου δεν μπορείς να αξιοποιήσεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν μοναδικό και χρειάζεται να προσφέρεις στον κόσμο εκεί έξω! Αυτοπεριορίζεσαι, ενώ μπορείς να πετάξεις και να φτάσεις ψηλά! Έχεις πολλές δεξιότητες μέσα σου που καλείσαι να προσφέρεις στον κόσμο, οπότε θα σου προτείνω να πιστέψεις στον εαυτό σου, να μπεις στην δράση και να δημιουργήσεις όλα όσα μόνο εσύ μπορείς να δημιουργήσεις εκεί έξω! Ξεπέρασε τον φόβο, χτίσε το δικό σου δίκτυο υποστήριξης σε αυτό και ξεκίνησε να χαράσσεις τον δρόμο και την δική σου πορεία, γιατί μπορείς! Αφού το έκανα εγώ, μπορείς κι εσύ!

 Τι θα έλεγες στον παλιό σου εαυτό;

Συνέχισε να προχωράς με τον ίδιο χαρακτήρα, με τις ίδιες ηθικές αξίες, με το ίδιο αίσθημα προσφοράς προς τους ανθρώπους, κι ο δρόμος σου θα βρεθεί, γιατί το έχεις.

 

Εύη Γεωργίου

 

Έκανα τη συνάντηση με την Κρίστυ, να πω ότι ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία καθώς είναι ένας πολύ ζεστός άνθρωπος, με ενσυναίσθηση και πολλή αγάπη μέσα του. Ένιωσα ασφάλεια να ανοιχτώ σε εκείνη και να κουβεντιάσουμε. Συμπλήρωσα λοιπόν το Ariston Test και μου έκανε κατευθείαν εντύπωση το 99% επιχειρηματικό mindset. Μέχρι τότε, μπορεί ενδόμυχα να πίστευα πως είχα μία κλίση προς τα εκεί, αλλά ταυτόχρονα είχα και αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις για τον εαυτό μου. Μα εγώ δεν προέρχομαι από θετικές ή τεχνολογικές επιστήμες, πώς θα κινηθώ προς το business; Και το έθαβα. Οπότε το 99% μου έκανε τεράστιο κλικ μέσα μου.

 Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Σουλιώτης, Bliss in Action Columnist

Είμαι η Εύη Γεωργίου, είμαι απόφοιτη μεταπτυχιακού MBA και επιχειρηματίας στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας, ενώ παράλληλα κάνω Business Trainings σε άτομα που έχουν ή θέλουν να ανοίξουν της δική τους επιχείρηση.

Τα social media της Εύης:

Instagram: @evi_geor

Tik-Tok: @evi_georgiou

LinkedIn: EVI GEORGIOU

Email: evi_georgiou@hotmail.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *