Πώς γεννήθηκε το bliss, μια ιστορία για εμάς που ζούμε με ψυχή

Θέλω να σας πω μια ιστορία που ίσως αναγνωρίσετε και τον εαυτό σας μέσα σε αυτήν και ξέρετε η σύνδεση είναι πάντα όμορφη. Η ιστορία είναι για εμάς που δεν μπορούμε να ζούμε χωρίς ψυχή.

Ήταν Φεβρουάριος του 2012 όταν στην κατά τα άλλα αγαπημένη εταιρεία που δουλεύω, ένας Διευθυντής με έκραξε με αδιανόητο τρόπο για κάτι που είχα κάνει με την ψυχή μου. Ένιωσα λες και πήραν την ψυχή μου, την τσαλάκωσαν και την πέταξαν. Γκρεμίστηκε ο επαγγελματικός μου κόσμος αλλά εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε ταυτόχρονα ο κόσμος που έφτιαξα. Τέρμα κάρμα ο κύριος εκείνος, αν δεν είχα πάθει τέτοιο σοκ δε θα ξυπνούσα τόσο, τον ευγνωμονώ!

Βγήκα στο μπαλκόνι λοιπόν σε κατάσταση σοκ, κάπνιζα και με δάκρυα στα μάτια άκουγα το μέσα μου να φωνάζει έξαλλο «τέλος!!!! Εδώ δεν ξαναβάζεις ψυχή! Εδώ θα βάλεις τα πτυχία, τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη σου, αλλά κόψε το κεφάλι σου και βρες πού έχει νόημα να βάλεις την ψυχή σου!»

Δε διαπραγματεύτηκα ούτε δευτερόλεπτο να ζω χωρίς να βάζω ψυχή σε αυτά που κάνω, απλά έπρεπε να σταματήσω να την διοχετεύω εκεί που δεν έπιανε τόπο και να βρω τι θα την κάνω.

Η έμπνευση μου ήρθε έναν χρόνο μετά και το 2014 το «μωρό μου» είχε γεννηθεί απ’ την καρδιά μου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υπαρξιακή ανάγκη από το να νιώθουμε ότι έχει νόημα να βάζουμε κάπου την ψυχή μας και ότι μάλιστα γι’ αυτό μας προτιμάνε ως επαγγελματίες. Είμαστε κατασκευασμένοι να λειτουργούμε έτσι άσχετα που μας τα λένε αλλιώς. Αν νιώθετε κάτι μέσα σας να κλωτσάει, έχετε δίκιο! Σας υπόσχομαι ότι έχουμε γεννηθεί για να ζούμε όμορφα και το bliss μου είναι να σας βοηθάω να ανακαλύψετε πώς (με την ατομική συμβουλευτική) και γιατί (με τα ομαδικά εργαστήρια του σκοπού).

Σας νιώθω και σας υπόσχομαι ότι η ψυχή σας είναι πάντα έτοιμη να την ακούσετε..