Όταν το bliss συνάντησε το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Learn Away, Find Your Way

Από το όνομα και μόνο μπορείτε να συμπεράνετε ότι συνεννοηθήκαμε αμέσως. Όταν κάτι είναι να γίνει γίνεται σα χορευτικό, έτσι ακριβώς έγινε και η «συγκατοίκηση» με την Κατερίνα η οποία έχει το φροντιστήριο ξένων γλωσσών “Learn Away”. Η Κατερίνα λοιπόν κάνει τα μαθήματα της στον κάτω όροφο και εγώ τις συμβουλευτικές μου στον πάνω όροφο. Πολλές φορές όταν κατεβαίνω την βρίσκω να ερευνά και να δημιουργεί για τα μαθήματά της. Την πιο πρόσφατη φορά έστηνε το μάθημα βάση του Harry Potter γιατί λέει αρέσει πολύ στη μαθήτρια της. Η Κατερίνα πιστεύει στη διαφοροποιημένη μάθηση αλλά κυρίως στο ότι η μάθηση θα πρέπει να είναι χαρά και η προσέγγιση της στρέφεται γύρω από αυτούς τους δύο άξονες.

Πόσο πιο πολύ να μου ταίριαζε μία συγκάτοικος; Το έχω ξαναπεί, ο χώρος παίρνει την ενέργεια που του δίνουμε και φαίνεται σα να έχουμε ενώσει δυνάμεις στην ανάδειξη και στην αξιοποίηση της μοναδικότητας κάθε ανθρώπου.

learrn away

Ακολουθούν αναλυτικότερες πληροφορίες από την Κατερίνα Λαζαρίδη:

Όλοι μπορούμε να γίνουμε «ιδιοφυίες» με τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία!

Ίσως έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας να καταλαβαίνει κάποια πράγματα καλύτερα από άλλα. Ίσως, πάλι, έχετε πει «Εγώ είμαι ακουστικός ή οπτικός τύπος» ή «Αν δεν το γράψω, δεν το θυμάμαι». Όλες αυτές οι πληροφορίες μαρτυρούν ότι δεν αντιλαμβανόμαστε, ούτε μαθαίνουμε όλοι κατά τον ίδιο τρόπο. Γιατί λοιπόν να διδασκόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο;

educational system

Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει η Διαφοροποιημένη Διδασκαλία. Δεν χρειάζεται και ούτε πρέπει να υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Υπάρχει ο τρόπος του καθένα! Το μαθησιακό προφίλ κάθε μαθητή μαρτυρά τον τρόπο που προτιμά να μαθαίνει και είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού ώστε να δημιουργήσει ευκαιρίες μάθησης για όλους μέσα σε μια τάξη.  Σε μια μαθητοκεντρική τάξη (learner-centered classroom) κύριο ρόλο παίζουν η προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και φυσικά το μαθησιακό προφίλ του κάθε μαθητή ξεχωριστά και λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό του μαθήματος από τον εκπαιδευτικό. Τελικό στόχος είναι όχι μόνο να μην αποκλείεται κανείς από την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά αντιθέτως, να συμμετέχει με αυτοπεποίθηση.

katerina

Είμαι η Κατερίνα και αυτές ήταν οι σκέψεις μου και μια από τις βασικές φιλοσοφίες πίσω από το Learn Away, Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης 1. Αφορμή για τη δημιουργία του χώρου ήταν η αγάπη μου για την αγγλική γλώσσα και η παρατήρηση πως η διδασκαλία και εκμάθησή της δεν ανταποκρινόταν στις δικές μου προσδοκίες. Έχοντας κατακτήσει τη γλώσσα ως μητρική σε αγγλόφωνο περιβάλλον και σχολείο ήθελα να μεταφέρω κάτι από αυτό στο δικό μου πλέον χώρο. Έτσι, έχω εντάξει στο πρόγραμμα σπουδών τη δυνατότητα εκμάθησης και εμβάθυνσης στην αγγλική γλώσσα μέσα από το Young Pioneers STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), μιας online εκπαιδευτικής πλατφόρμας μαθημάτων.  Τα πλεονεκτήματα; Εξοικονόμηση χρόνου, ανάπτυξη δεξιοτήτων, βιωματική μάθηση, αυθεντικό υλικό, διαθεματικά projects, διαπολιτισμική κουλτούρα και ταυτόχρονα ικανοποίηση της έμφυτης τάσης του παιδιού για μάθηση, παιχνίδι και πειραματισμό. Σε συνδυασμό με τη δια ζώσης παρουσία ο μαθητής αναπτύσσει σημαντικές δεξιότητες για το μέλλον της εργασίας (skills 2020). Επιπλέον πληροφορίες βρίσκετε στο www.learnaway.gr και μαζί μου επικοινωνείτε στο info@learnaway.gr.