Ομιλία/ παρουσίαση την Τρίτη 22/11 στις 18:00 μμ, για την δημιουργία Εκπαιδευτικής Ομάδας Εθελοντών

teaching

Ο σκοπός της παρουσίασης / συζήτησης είναι η δημιουργία εκπαιδευτικής ομάδας εθελοντών για τον Φάρο του Κόσμου στον Δενδροπόταμο και θα γίνει στο Κέντρο Τεκμηρίωσης & Πληροφόρησης “Αντιγόνη” (Πτολεμαίων 29Α), την Τρίτη 22/11 στις 18:00 μμ, από την Χρυσάνθη Κωστάρα.

Οι εκπαιδευτικές συνθήκες στην περιοχή του Δενδροποτάμου διαφέρουν κατά πολύ από αυτό που είθισται να συναντάμε σε μη γκετοποιημένες περιοχές. Το ζητούμενο αρχικά ήταν τα παιδιά να αρχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, δηλαδή η έμφαση είχε δοθεί στην φοίτηση και με την τεράστια συμβολή του Πατέρα Αθηναγόρα ο στόχος έχει επιτευχθεί, ο επόμενος στόχος που θέτουμε είναι η μάθηση. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να δημιουργηθεί μια ομάδα που με αγάπη και συνέπεια θα υλοποιήσει τον νέο στόχο.

Η βοηθητική διδασκαλία θα γίνεται απογευματινές ώρες και το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των εθελοντών.

Στην ομάδα μπορεί να συμμετέχει όποιος αγαπάει τα παιδιά, όποιος πιστεύει στις δυνατότητες κάθε παιδιού ξεχωριστά, όποιος μπορεί να δεσμευτεί για εθελοντική εργασία με συνέπεια, όποιος έχει μεταδοτικότητα, όποιος έχει σχετικές σπουδές ή εμπειρία.

Ελάτε να συζητήσουμε για το πνεύμα και τον ρόλο της ομάδας καθώς και για το πνεύμα διδασκαλίας.