Εσείς νιώσατε ενοχές σήμερα; (άρθρο για το eimaimama.gr)

Εγώ δεν είμαι μαμά όμως θαυμάζω εσάς που είστε. Ζω μαζί σας, δουλεύω μαζί σας, μιλάω μαζί σας. Παρατηρώ, κατανοώ και συμπονώ τις αγωνίες σας, τις ανησυχίες σας, τους φόβους σας, τις επιθυμίες σας και προπαντός την αγάπη σας για τα πλασματάκια σας. Θέλω να πω πριν από οτιδήποτε άλλο, ότι όποια μαμά κι αν έχω συναντήσει ξέρω ότι κάνει αυτό που μπορεί και ξέρει καλύτερο για το παιδί της. Μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη γίνουν λάθη ή να γλιτώσουμε τα παιδιά από τραύματα. Γι’ αυτό ήρθαν κι αυτά στην ζωή, για να μάθουν. Όμως το άλλο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι έχετε μαζί σας μια πληθώρα ανθρώπων να διευκολύνουν το σπουδαίο έργο σας αλλά και την ζωή των παιδιών, έτσι ώστε να αποτρέψουμε ή να θεραπεύσουμε τραύματα και να τα βοηθήσουμε να ζήσουν μια ζωή γεμάτη από το φως τους.

γράφει η Χρυσάνθη Κωστάρα

Ειδικός Ανθρώπινου Δυναμικού & Πιστοποιημένη Σύμβουλος χορήγησης των Ariston tests

findyourbliss.gr

Πιστεύω πως έχουμε περάσει πλέον στο όμορφο στάδιο της ανθρωπότητας που έχουμε στραφεί ουσιαστικά, εκτός από την σωματική και στην ψυχική υγεία των παιδιών, είναι η εποχή τους και είμαι πολύ ευτυχισμένη γι αυτό. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει ορισμένες φορές μέσα από όλο αυτό το ρεύμα, είναι να δημιουργούνται ενοχές στους γονείς και επιπλέον stress για ενδεχόμενα λάθη στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Θέλω λίγο να ηρεμήσουμε και να πάρουμε όλοι μαζί μια βαθιά ανάσα, αναγνωρίζοντας, αγκαλιάζοντας και συγχωρώντας την ανθρώπινη φύση μας. Φυσικά και θα γίνουν λάθη, ποιος έχει λύσει όλα του τα θέματα για να μη δημιουργήσει στους άλλους; Κανείς, σας το υπογράφω!

Το σημαντικό είναι  να μετατοπίσουμε την προσοχή μας από το άγχος να μη γίνει λάθος, στο να έχουμε την γενναιότητα να το αναγνωρίσουμε και στη συνέχεια να δούμε τι  μπορούμε να κάνουμε για να το διορθώσουμε. Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι και άπειρες τεχνικές πλέον που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα σας δώσω μια απλή αλλά πάντα αποτελεσματική συμβουλή: να επιλέγετε πάντα τον άνθρωπο που θα δουλέψετε μαζί του με την καρδιά σας. Οι μανούλες έχετε διαίσθηση που τσακίζει κόκκαλα, χρησιμοποιήστε την για να σας οδηγήσει και στον κατάλληλο άνθρωπο που θα διευκολύνει το σπουδαίο έργο σας.

Μέσα από τη δουλειά μου συνειδητοποιώ όλο και πιο έντονα πόσο διαφορετικό είναι κάθε πλάσμα και πόσο δύσκολο είναι για τους γονείς να διακρίνουν εάν μια συμπεριφορά είναι στην φύση του παιδιού ή εάν είναι από καπρίτσιο. Όταν κάτι είναι στην φύση του παιδιού τότε αυτό που το ανθίζει είναι η αποδοχή, όταν κάτι το κάνει αντιδραστικά τότε χρειάζεται αρχικά να το κατανοήσουμε και στη συνέχεια με όμορφο τρόπο, είτε να το ενθαρρύνουμε είτε να το αποτρέψουμε από το να συνεχίσει να επαναλαμβάνει μια συμπεριφορά. Σε αντίθετη περίπτωση δημιουργούμε νευρώσεις με όλα τα επακόλουθα τα οποία φυσικά το ακολουθούν εφ όρου ζωής. Οι γονείς επίσης καλούνται να επιλέξουν από μια πληθώρα εξωσχολικών δραστηριοτήτων σε ποιες να στέλνουν τα παιδιά τους,  καλούνται να βρουν τον τρόπο που ταιριάζει στο παιδί για να διαβάζει ώστε να αποδίδει καλύτερα, καλούνται να ανακαλύψουν ποια είναι τα ταλέντα του έτσι ώστε να το βοηθήσουν να ανθίσει. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουν όλα μαζί, είναι αξιοθαύμαστο, γι’ αυτό επέλεξα να είμαι δίπλα στους γονείς που χρειάζονται καθοδήγηση γύρω από οποιοδήποτε από αυτά τα θέματα τους απασχολεί.

Είμαι κι εγώ ένας από τους ανθρώπους που θέλω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειάζεται και αν συμφωνεί και η καρδιά σας, θα χαρώ να συνεργαστώ με όποιον τον οδηγήσει σε μένα.

Εάν προβληματίζεστε για το ποιες εξωσχολικές δραστηριότητες να επιλέξετε, εάν θέλετε να κατανοήσετε κάποιες συμπεριφορές του παιδιού σας καλύτερα, εάν υπάρχει κάποια δυσκολία στη μελέτη και στη μάθηση (αδυναμία συγκέντρωσης, χαμηλή βαθμολογία, πολύωρο διάβασμα, κλπ.) ή εάν θέλετε να επιλέξετε το επάγγελμα που είναι ιδανικό για το παιδί σας, με τρόπο που να σέβεται την αυτοεκτίμηση και την μοναδικότητα του κάθε παιδιού, τότε μπορούμε να δουλέψουμε μαζί και να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω.

Η συμβουλευτική βασίζεται στα ψυχομετρικά tests της σειράς Ariston, με τα οποία διερευνώνται σε βάθος, αντικειμενικά & αξιόπιστα, η προσωπικότητα, οι ικανότητες, οι προτιμήσεις, το μαθησιακό προφίλ και οι κλίσεις, παιδιών & εφήβων.

Μάθετε περισσότερα στο findyourbliss.gr

link: http://www.eimaimama.gr/2016/10/esis-niosate-enoches-simera.html