2 ερωτήσεις που φωτίζουν τον δρόμο για μια καλύτερη ζωή

follow your heart2 ερωτήσεις που φωτίζουν τον δρόμο για μια καλύτερη ζωή findyourbliss.gr Συμβουλευτική μαθητών εφήβων ενηλίκων Επαγγελματικός προσανατολισμός & Εργασιακή ευημερία

Ποια είναι η αλήθεια μου; η αλήθεια μου φανερώνεται μέσα από τα συναισθήματα μου, μέσα από τις αισθήσεις μου, το σώμα μας γνωρίζει γι αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε να το ακούμε. Όταν μου προτείνουν να κάνω κάτι και ξέρω αυθόρμητα αν θέλω ή όχι, όταν συναντώ έναν άνθρωπο και χωρίς πολλά πολλά ξέρω αν τον συμπαθώ ή όχι, όταν μου αναθέτουν μια δουλειά και είμαι ενθουσιασμένη ή όχι, όταν νευριάζω, όταν συγκινούμαι,  όταν σφίγγεται το στομάχι μου, όταν τρέμουν τα χέρια μου, όταν χτυπάει πιο γρήγορα η καρδιά μου. Όλα αυτά είναι η αλήθεια μου και αν μάθω να κρατάω επαφή με όλα αυτά τότε μπορώ και να επιλέξω τι θα κάνω με αυτά.

Συνειδητό & υποσυνείδητο: ο εγκέφαλος έχει δύο επίπεδα λειτουργίας, το συνειδητό, είναι όλα αυτά που καταλαβαίνω, και το υποσυνείδητο, είναι όλα αυτά που γίνονται χωρίς να το καταλαβαίνω (πχ, η ομιλία, η γραφή, δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς το κάνει ο εγκέφαλος μου αλλά το κάνει να συμβαίνει), ένα βήμα παραπέρα είναι όλα αυτά που έχουν καταχωρηθεί εκεί και δεν καταλαβαίνω πώς αλλά επιδρούν στη ζωή μου. Αν στο υποσυνείδητο μου έχει καταχωρηθεί ότι θα αποτύχω στη ζωή μου τότε θα λειτουργώ ανάλογα και δεν θα καταλαβαίνω γιατί δεν πετυχαίνω αυτά που θέλω.  Όλοι μας έχουμε καταχωρήσει κάτι λάθος, όλοι μας! Απλά χρειάζεται περισσότεροι να καταλάβουμε ότι από εκεί ξεκινάνε όλα, και τα προβλήματα αλλά κυρίως οι λύσεις.

Άρα αν θέλουμε μια καλύτερη ζωή χρειάζεται να προσέχουμε 2 πράγματα: τι νιώθω και τι συμβαίνει στη ζωή μου, έτσι έχω επαφή με τον εαυτό μου & με τα όνειρα μου και παίρνω τη δύναμη στα χέρια μου και κάνω τη ζωή μου έτσι όπως την θέλω.

2 είναι οι ερωτήσεις φάρος:

  1. Τι νιώθω; Μέσα στη διάρκεια της μέρας μπορώ να με ρωτάω και να απαντάω, οποιαδήποτε στιγμή. Έτσι μαθαίνω και θυμάμαι να έχω επαφή με τον εαυτό μου.
  2. Είναι η ζωή μου όπως την θέλω ενώ προσπαθώ; Σημαντική σημείωση εδώ είναι το ότι προσπαθώ, γιατί χωρίς προσπάθεια δε γίνεται τίποτα! Αν λοιπόν προσπαθώ αλλά δε γίνεται αυτό που θέλω τότε σημαίνει ότι κάτι στο υποσυνείδητο μου το εμποδίζει.

Δεν υπάρχει απόλυτη συνταγή για μια αληθινή, καλή ζωή γιατί δε μαγειρεύεται, μόνο βιώνεται μέσω των αισθήσεων και της πραγματικότητας μας και εκεί χρειάζεται να μάθουμε να κοιτάμε με γενναιότητα, αγάπη και επίγνωση.